Capsula SpaceX Crew Dragon a ajuns cu succes la Stația Spațială Internațională

Capsula SpaceX Crew Dragon a ajuns cu succes la Stația Spațială Internațională

Capsula SpaceX Crew Dragon, care îi transportă pe cei doi astronauți NASA Bob Behnken și Doug Hurley a ajuns în siguranță la Stația Spațială Internațională, după 19 ore de parcurs pe orbită. Capsula Crew Dragon a fost cuplată fără probleme de Stația Spațială.

Durata șederii lui Behnken și a lui Hurley la bordul ISS nu a fost încă determinată, dar Crew Dragon poate petrece până la 114 zile în spațiu sau 16 săptămâni. Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a declarat că s-ar putea întoarce pe Pământ la începutul lunii august.

Așadar misiunea Demo-2 continuă să se desfășoare cu succes după ce racheta Falcon 9 și capsula Crew Dragon cu cei doi astronauți NASA au fost lansate cu succes sâmbătă seara spre Stația Spațială Internațională, la ora 22.22, ora pământului așa cum era de așteptat.

Semnificația misiunii SpaceX – NASA

A fost prima dată în ultimii nouă ani, când agenția spațială americană a trimis astronauți în spațiul cosmic.

Misiunea marchează începutul unei noi ere în care NASA va achiziționa servicii de transport din sectorul comercial. Nu vor mai deține și opera propriile vehiculele care merg spre și dinspre stație.

Acest lucru va fi realizat de firme precum SpaceX din California, care este condusă de miliardarul Elon Musk.

Crew Dragon a fost lansată cu succes pe orbită

SpaceXa încercat din nou sâmbătă șia reușit să îi lanseze pe astronauții NASABob Behnken și Doug Hurley de la Kennedy Space Center, în cadrul misiunii Demo-2, devenind prima companie privată care a trimis oameni pe orbită și a pus capăt unui blocaj de nouă ani în circulația spațială umană din SUA.

Prima încercare de a lansa astronauțiia fost oprită miercuridin cauza vremii. A doua încercare a avut loc cu succes sâmbătă după ce vremea, care inițial părea să pună în pericol lansarea, s-a îmbunătățit.

Racheta Falcon 9 și capsulaCrew Dragoncu cei doi astronauțiNASAau fost lansate cu succes sâmbătă seara spre Stația Spațială Internațională, la ora 22.22, ora pământului așa cum era de așteptat.