Carantină în Noua Zeelandă după ce au apărut 71 de cazuri noi de coronavirus. Oamenii vor putea ieși din case după o rată de vaccinare de 90%

Carantină în Noua Zeelandă după ce au apărut 71 de cazuri noi de coronavirus. Oamenii vor putea ieși din case după o rată de vaccinare de 90%
Foto: Hepta.ro

Noua Zeelandă a raportat joi cea mai mare creștere a infecțiilor cu COVID-19 din ultimele șase săptămâni, toate cazurile fiind detectate în Auckland, sporind perspectivele unei extinderi suplimentare a restricțiilor de blocare în cel mai mare oraș al țării dincolo de săptămâna viitoare.

Aproximativ 1,7 milioane de oameni din Auckland sunt supuși unor ordine stricte de domiciliu până luni, în timp ce oficialii încearcă să elimine focarul extrem de infecțios Delta, primul număr mare de cazuri comunitare din țară de la începutul pandemiei, scrie Reuters.

Vicepremierul Grant Robertson a declarat că creșterea numărului de cazuri din Auckland nu a fost neașteptată „dar acestea cresc mai repede” și a dat vina pe adunările ilegale la domiciliu.

„Acum nu este momentul pentru relaxare”, a spus Robertson în timpul unei conferințe media din Wellington, îndemnând rezidenții din Auckland să respecte cu strictețe regulile de nivelul trei, conform cărora majoritatea oamenilor sunt obligați să rămână acasă, cu excepția cazului în care au motive urgente pentru a ieși afară. . .

Un total de 71 de cazuri noi locale au fost raportate în țară, toate depistate în Auckland, față de 55 cu o zi mai devreme.

„Numerele de noi de astăzi sunt îngrijorătoare, dar nu neașteptate din cauza situației în care ne aflăm în focar”, a spus directorul de sănătate publică Caroline McElnay.

Aproximativ 2,49 milioane de neozeelandezi au fost complet vaccinați, sau aproximativ 59% din populația eligibilă, oficialii promițând să pună capăt blocajelor odată ce 90% vor fi vaccinați. Oficialii caută să administreze sâmbătă un record de 100.000 de doze într-o singură zi.

Chiar și cu izbucnirea Deltei, Noua Zeelandă a înregistrat doar 4.472 de cazuri confirmate de COVID-19 și 28 de decese în timpul pandemiei, mult mai mici decât multe țări comparabile.