Care a fost „regia” din spatele întâlnirii liderului rus cu „mamele bărbaților mobilizați”

Care a fost regia din spatele întâlnirii liderului rus cu „mamele bărbaților mobilizați”
Foto: captura video.

Kremlinul a organizat, zilele trecute, o întâlnire cu „mamele bărbaților mobilizați”. Cu toate acestea, doar trei dintre cele 16 femei care s-au întâlnit cu liderul rus au fii care au fost recrutați în război.

Cine au fost femeile cu care a discutat Putin

În același timp, 11 din 16 femei lucrează fie în organizații bugetare, fie în mișcări sociale proguvernamentale. Acest lucru este raportat de Meduza, citând două surse din administrația lui Putin.

Potrivit jurnaliștilor ruși, ideea evenimentului a apărut din cauza numeroaselor plângeri cu privire la procesul mobilizării.

Mamele soldaților mobilizați care s-au întâlnit cu Putin au fost selectate în două moduri. Reprezentanții administrației prezidențiale au fost atenți la femeile alese pentru revederea cu Putin. Potrivit surselor Meduzei, printre aceștia s-au numărat Iulia Belekhova, șefa biroului Frontului Popular, Olesya Shigina, regizorul de filme „patriotice”.

În cadrul întâlnirii de la Kremlin, Belekhova a confirmat că fiul ei a fost mobilizat; Shigina a declarat că fiul ei lupta ca voluntar. Unele dintre femei sunt apropiate partidului Rusia Unită (Edinaia Rossia).

Putin, în fața mamelor bărbaților mobilizați

Războiul din Ucraina s-a soldat cu moartea a zeci de mii de soldați din ambele tabere, potrivit SUA, iar invazia rusă a declanșat cea mai mare confruntare dintre Moscova și Occident după Criza Rachetelor din Cuba din 1962.

În Ucraina au fost trimiși să lupte sute de mii de soldați ruși, printre care și o parte din cei peste 300.000 de rezerviști convocați ca parte din mobilizarea anunțată de Vladimir Putin în luna septembrie.

Stând alături de un grup de mame în jurul unei mese cu ceai, prăjituri și boluri cu fructe de pădure proaspete, președintele rus a spus că Moscova împărtășește durerea celor care și-au pierdut copiii.

„Înțelegem că nimic nu poate înlocui pierderea unui fiu – mai ales pentru o mamă”, a adăugat liderul rus, respirând greu și dregându-și adesea glasul. „Împărtășim această durere”, a susținut el.

Mamele au ascultat declarațiile lui Putin, însă replicile lor pentru președinte nu au fost difuzate în înregistrarea transmisă de televiziuni.

Urmăriți B1TV.ro și pe