Casa Albă omagiază victimele atacului de la Benghazi şi atentatelor din 11 septembrie

Casa Albă omagiază victimele atacului de la Benghazi şi atentatelor din 11 septembrie
Casa Albă a adus un omagiu celor 4 americani ucişi în atentatul comis la Bengazi (Libia) în urmă cu un an, precum şi celor ucişi în atentatele din 11 septembrie. Data de "11 septembrie este o zi de amintire,...

Casa Albă a adus un omagiu celor 4 americani ucişi în atentatul comis la Bengazi (Libia) în urmă cu un an, precum şi celor ucişi în atentatele din 11 septembrie.

Data de „11 septembrie este o zi de amintire, de 12 ani, atât pentru americani, cât şi în lume”, a declarat Jay Carney, un purtător de cuvânt al preşedinţiei americane.

„Evenimentele de anul trecut, în care am pierdut patru americani curajoşi – (ambasadorul în Libia) Chris Stevens, Sean Smith, Glen Doherty şi Tyrone Woods – au adus mai aproape de noi realitatea dificultăţilor cu care ne confruntăm în lume”, a adăugat Carney, scrie AFP.

Casa Albă a reluat angajamentul de a trage la răspundere în faţa justiţiei pe autorii atentatului de la Benghazi.

Preşedintele Barack Obama a discutat cu echipa sa în domeniul securităţii naţionale măsurile adoptate pentru marcarea a 12 ani de la atentatele de la New York şi Washington, revendicate de Al-Qaida, soldate cu aproximativ 3.000 de morţi.