Catherine Ashton a cerut interzicerea căsătoriilor cu copii în Yemen după ce o fetiță a murit în noaptea nunții

Catherine Ashton a cerut interzicerea căsătoriilor cu copii în Yemen după ce o fetiță a murit în noaptea nunții
Catherine Ashton, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, a cerut, vineri, autorităților din Yemen să interzică căsătoriile cu copii, relatează Agerpres. ...

Catherine Ashton, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, a cerut, vineri, autorităților din Yemen să interzică căsătoriile cu copii, relatează Agerpres.

Decizia a venit după ce o fetiță de opt ani a murit din cauza rănilor provocate de soțul ei de 40 de ani în noaptea nunții.

Potrivit Centrului pentru drepturile omului, fetița a murit din cauza unei hemoragii interne într-o cameră de hotel după ce a întreținut relații sexuale în noaptea nunții cu un saudit ce a cumpărat-o de la tatăl ei vitreg.

Sunt consternată de informaţiile privind moartea unei fetiţe de opt ani în urma rănilor grave, printre care şi hemoragie internă, suferite în noaptea nunţii. Le solicit autorităţilor yemenite să investigheze acest caz fără întârziere şi să-i pună sub acuzare pe toţi cei responsabili pentru această crimă”, a afirmat Ashton.

 Bărbatul, care ar fi plătit 2.000 euro pentru căsătorie, nu a fost anchetat de justiție.

Fac apel la guvenul din Yemen să-şi respecte obligaţiile internaţionale, inclusiv Convenţiile ONU pentru apărarea drepturilor copiilor, al căror membru este şi Yemenul, şi să reinstituie imediat o lege care să impună o vârstă minimă pentru căsătorie” şi a preveni astfel de abuzuri asupra copiilor, a spus Ahston.

Yemenul a intenţionat să stabilească vârsta legală pentru căsătorie la 17 ani, dar în cele din urmă măsura nu a fost aplicată din cauza facţiunilor tradiţionaliste şi islamiste.

Tags: