Caz nemaiîntâlnit în Germania: Mai mulți politiști au fost acuzați că au furat de la un infractor român

Caz nemaiîntâlnit în Germania: Mai mulți politiști au fost acuzați că au furat de la un infractor român
Caz nemaiîntâlnit în Germania: Mai mulți politiști au fost acuzați că au furat de la un infractor român. Foto simbol: Hepta.ro / DPA Images / Martin Schutt

Un caz inedit a avut loc în Germania, unde protagoniștii principali sunt mai mulți polițiști din Plauen (Saxonia). Presa germană relatează că mai mulţi poliţisti au fost acuzaţi că ar fi furat o sumă importantă de bani de la un infractor român în vârstă de 30 de ani.

Poliţişti germani acuzaţi că ar fi furat banii unui hoţ român

Mai mulţi poliţişti de la secţia din districtul Plauen sunt suspectaţi că ar fi furat 1.000 de euro de la un hoţ român. Acesta din urmă îi acuză pe oamenii legii că i-au furat din banii confiscați în momentul în care a fost arestat.

După cum a raportat anterior „Freie Presse”, polițiștii din Plauen sunt acum suspectați că ar fi furat de la bărbatul român. „Există o suspiciune inițială de furt împotriva mai multor polițiști și a unora dintre persoanele care ar fi autorizat comiterea infracțiunii”, a declarat procurorul Markus Colli, potrivit BILD.

Românul jefuit a fost arestat pe 4 mai în timpul unui control de rutină în zona orașului Plauen. Pentru că exista un mandat de arestare pe numele său, pentru furt și înșelăciune, acesta a fost dus la secție, unde și-a petrecut noaptea într-o celulă. A doua zi a fost prezentat unui judecător care a confirmat mandatul de arestare şi l-a trimis la Penitenciarul din Zwickau.

Banii românului au dispărut în timpul transferului

În timpul transferului, românul a observat că o mare parte din banii confiscați, pe care îi avea la el în momentul în care a fost arestat și care trebuiau să-i fie returnați, au dispărut brusc.

Întregul scandal a ajuns în presa germană, iar Şeful Poliţiei din Zwickau, Holger Thierfelder, a confirmat şi el că pe numele poliţiştilor suspectaţi de furt a fost deschis un dosar penal: „Evenimentele din secţia de poliţie Plauen nu îmi dau pace. De îndată ce au devenit cunoscute, am început urmărirea penală şi acum lucrăm îndeaproape cu Parchetul din Zwickau. Vă pot asigura că clarificarea cazului este foarte importantă pentru noi”.

Anchetele continuă pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat cu adevărat și cine sunt vinovații.

Urmăriți B1TV.ro și pe