Cazul George Floyd, repetat în Cehia: Un tânăr rom a murit după o intervenție brutală a polițiștilor (VIDEO)

Cazul George Floyd, repetat în Cehia: Un tânăr rom a murit după o intervenție brutală a polițiștilor (VIDEO)
Captură Video - Romea TV / Youtube

Imagini revoltătoare suprinse în Cehia, trase parcă la indigo după celebrul caz al uciderii americanului George Floyd în Statele Unite. Un tânăr rom a murit după ce a fost imobilizat cu brutalitate de polițiști, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Andreea Moraru.

Un rom a murit în Cehia după o intervenție brutală a polițiștilor

Cehia se află în mijlocul unui scandal uriaș, după un caz care seamănă izbitor cu cel al lui George Floyd. Trei poliţişti au imobilizat un tânăr rom, utilizând fix acceași tehnică pe care agenții au folosit-o și în Statele Unite ale Americii. Din păcate, intervenția brutală a poliției s-a soldat cu același rezultat.

Imaginile șocante au fost filmate în orașul Teplice și surprind momentul în care tânărul este imobilizat până când nu mai mișcă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Unul dintre polițiști ține genunchiul pe gâtul tânărului câteva minute, în timp ce acesta țipă, exact ca în celebrul caz al afro-americanului George Floyd. Ceilalți doi polițiști îl ajută să îl imobilizeze și să îl încătușeze.

Tânărul a decedat apoi în ambulanța pe care chiar polițiștii au chemat-o.

Agenții se apără şi spun că intervenţia era necesară pentru că tânărul era extrem de agresiv şi se bătea cu un alt bărbat. Mai mult, poliția cehă susține că tânărul ar fi murit din cauza unei supradoze de droguri și nu din cauza intervenției forțelor de ordine.

Reprezentanţii comunităţii rome din Cehia au protestat faţă de modul în care au procedat polițiștii și compară moartea tânărului cu decesul lui George Floyd, bărbatul de culoare care a fost ucis de polițiști în Statele Unite anul trecut.