Ce dezvăluie certificatul de deces al reginei Elisabeta? William, Andrew, Edward și Sophie erau în aer când ea a murit, doar Charles și Anne au putut ajunge la Balmoral

Ce dezvăluie certificatul de deces al reginei Elisabeta? William, Andrew, Edward și Sophie erau în aer când ea a murit, doar Charles și Anne au putut ajunge la Balmoral
Foto: Captură video

Noul certificat de deces al Majestății Sale a dezvăluit astăzi că regina a murit de „bătrânețe”. Monarhul în vârstă de 96 de ani a murit la Castelul Balmoral,  joi, 8 septembrie, la ora 15.10 – înainte ca unii dintre copiii și nepoții săi să poată ajunge la patul ei și cu mai mult de trei ore înainte ca publicul să fie informat, scrie DailyMail.

Certificatul de deces, publicat de National Records of Scotland, menționează ca regina a murit de „bătrânețe” – aceeași cauză a morții ca și a prințului Philip în aprilie 2021. Informatorul morții Majestății Sale a fost Prințesa Anne, fiica Reginei Elisabeta a II-a, Prințesa Anne.

Ora decesului de pe documentul istoric este 15:10

Ora decesului de la ora 15.10 de pe documentul istoric, care dezvăluie că doar regele Charles și singura lui soră erau alături de mama lor când aceasta a murit în Aberdeenshire în urmă cu trei săptămâni.

De asemenea, documentul a confirmat faptul că majoritatea copiilor și nepoților au încercat în zadar să fie alături de Regină în ultimele clipe de viață. Prințul William, Prințul Andrew, Prințul Edward și soția sa, Sophie Contesa de Wessex, erau în aer când Regina a murit. Se întorceau spre Balmoral, după ce au decolat din vestul Londrei, la 14:39 și urmau să aterizeze o oră mai târziu.

Prințul Harry nu se afla în același avion cu fratele său. El a fost nevoit să efectueze o călătorie în Scoția, după ce bunica lui decedase. Aterizarea lui la Aberdeen a fost la 18:46, după 16 minute de la anunțul făcut de Palat.

Dr. Douglas Glass, medic generalist local și farmacistul casei de la Balmoral, a certificat moartea Reginei

Bătrânețea a fost singura cauză de deces enumerată, fără alți factori. A fost catalogată aceeași cauză a morții ca și cea de pe certificatul de deces al soțului său, Prințul Philip.

Când a adus un omagiu mamei sale, Prințesa Anne a dezvăluit că a fost alături de monarh în ultimele sale momente.

„Am avut noroc să împărtășesc ultimele 24 de ore din viața celei mai dragi mame”, a mărturisit Anne, care a însoțit sicriul mamei sale.

Ultimele ore din viața reginei au fost dominate de dorința membrilor familiei de a ajunge lângă ea. Prințesa Anne era deja la Balmoral și se ocupa de angajamentele publice. De asemenea, Regele Charles se afla în Scoția, împreună cu Regina Consoartă Camilla. Cu ajutorul unui elicopter ei au reușit să fie alături de regină.

Întreaga familie se afla în Londra

William, Andrew, Edward și Sophie se aflau în aer. Avionul lor a decolat la 14:39 și a aterizat aproximativ o oră mai târziu. Astfel, au ajuns la Balmoral în jurul orei 17:00. Prințul Harry a călătorit singur din Luton, aterizat la aproximativ 16 minute după ce moartea Reginei a fost anunțată lumii la ora 18.46.

În urmă cu zece zile, consilierii Palatului Buckingham au reacționat furios la afirmațiile conform cărora Harry ar fi primit un preaviz cu doar cinci minute despre moartea bunicii sale, înainte ca aceasta să fie făcută publică.

Deși se specula despre încă o dovadă a rupturii din familia lor, urmând o serie de acuzații cu privire la felul în care se presupune că el și Meghan au fost tratați, Prințul Harry se afla în aer, motiv pentru care nu a putu fi informat mai devreme despre decesul bunicii sale.

Într-o declarație rară despre o astfel de chestiune privată, un purtător de cuvânt al regelui a subliniat: „Publicul a fost informat numai după ce fiecare membru al familiei a fost informat”

Tatăl său îi sunase atât pe el, cât și pe fratele său, William, mai devreme în cursul zilei, să le spună să ajungă în Scoția cât mai repede posibil, deoarece bunica lor se simte tot mai rău.

În timp ce Harry era în aer, Charles a insistat personal ca știrea să nu fie făcută public până când nu a avut șansa să-l informeze pe fiul său cel mic.

Certificatul de deces a confirmat că unii dintre copiii și nepoții Reginei au încercat în zadar să fie alături de ea în ultimele ore

Omul care era responsabil cu îngrijirea sănătății reginei a fost profesorul Sir Huw Thomas, șeful gospodăriei medicale și fost medic al reginei.

Regina s-a confruntat cu probleme sporadice de mobilitate în ultima perioadă a vieții sale și a folosit un bast în mod regulat în public.

Starea sănătății sale s-a modificat după ce șeful statului a fost internat în secret într-un spital privat din Londra pentru „investigații preliminare” în octombrie anul trecut – prima ei internare peste noapte timp de opt ani.

Următoarele trei luni au fost petrecute sub supravegherea medicilor, care i-ar fi interzis să participle la evenimente importante, inclusiv summitul Cop26 privind schimbările climatice de la Glasgow și Festivalul Comemorarii.

Urmând tradiția, Regina își petrecea vacanța de vară la Balmoral și, cu câteva zile înainte de a muri, și-a îndeplinit una dintre îndatoririle sale majore de stat și i-a cerut lui Liz Truss să formeze un guvern și să devină cel de-al 15-lea prim-ministru al ei.

Regina a fost înmormântată pe 19 septembrie, după 70 de ani de serviciu, după ce familia, prietenii și națiunea și-au luat rămas bun de la regretatul monarh.

Urmăriți B1TV.ro și pe