„Ce e mai greu a trecut” | Șeful Comitetului de Vaccinare din Marea Britanie și unul dintre creatorii serului AstraZeneca: „Nu putem vaccina planeta la fiecare șase luni”

„Ce e mai greu a trecut” | Șeful Comitetului de Vaccinare din Marea Britanie și unul dintre creatorii serului AstraZeneca: „Nu putem vaccina planeta la fiecare șase luni”
Foto: Hepta - DPA Images / Steve Parsons

Andrew Pollard, unul dintre creatorii vaccinului anti-COVID-19 Oxford-AstraZeneca și președintele Comitetului de Vaccinare și Imunizare din Marea Britanie, a declarat că „nu putem vaccina planeta la fiecare șase luni” și că doza booster nu trebuie administrată tuturor celor trecuți de 12 ani, ci trebuie o atenție sporită asupra persoanelor vulnerabile. Pollard a mai afirmat că după ce vine primăvara practic ce-i mai greu a trecut și că la un moment dat societatea tot va trebui deschisă.

Andrew Pollard, despre pandemie și vaccinarea anti-COVID

„Nu putem vaccina planeta la fiecare șase luni”, a declarat Andrew Pollard, într-un interviu pentru The Telegraph.

Acesta a mai spus că administrarea dozei booster nu e sustenabilă și, în loc să tot vaccinăm persoanele cu vârste peste 12 ani, ar trebui să vizăm strict persoanele vulnerabile. Și chiar și în cazul acestora din urmă e nevoie de date pentru a evalua dacă, când și cum au nevoie de doze suplimentare.

Totodată, specialistul a pus la îndoială nevoia de administrare a celei de-a patra doze de vaccin. Asta în condițiile în care, recent, Israelul a început imunizarea cu a patra doză a angajaților din sistemul sanitar și a persoanelor de peste 60 de ani.

Pollard, despre pandemia de coronavirus: Ce e mai greu a trecut

Ce e mai greu a trecut”, a mai declarat Pollard.

Acesta a punctat că lumea „trebuie doar să treacă de iarnă” și că „la un moment dat societatea trebuie deschisă”.

Totuși, specialistul a afirmat că redeschiderea societății duce automat la creșterea infecțiilor, așa că „iarna nu e probabil cea mai bună perioadă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu