Ce este mai rău pentru Ucraina abia acum urmează, se tem oficialii SUA: „Lupta pentru Kiev va fi lungă și sângeroasă” (LIVE VIDEO)

Ce este mai rău pentru Ucraina abia acum urmează, se tem oficialii SUA: „Lupta pentru Kiev va fi lungă și sângeroasă” (LIVE VIDEO)
Forțele Federației Ruse au invadat Ucraina din trei părți, în zorii zilei de 24 februarie 2022. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Forțele ucrainene au reușit până acum să țină trupele terestre ale Rusiei la circa 30 de kilometri de capitala Kiev, însă – deși au sfidat predicțiile serviciilor americane, care indicau că orașul ar putea cădea în una până la patru zile de ofensivă rusă pe scară largă – oficialii SUA avertizează că președintele Vladimir Putin ar putea majora în mod iminent intensitatea atacului, relatează CNN.

Ce este mai rău pentru Kiev abia acum urmează, se tem oficialii SUA

O rezistență ucraineană mai dârză decât era de așteptat și calculele greșite din punct de vedere logistic ale Rusiei au redus din avantajul strategic al Moscovei, au explicat oficialii occidentali și în special cei americani, ceea ce a stârnit un oarecare optimism. Washingtonul a continuat să ofere informații părții ucrainene, inclusiv despre manevrele militare rusești, în încercarea de a o ajuta pe front, au spus două surse pentru CNN.

Chiar și așa, oficialii din comunitatea de informații și din zona de apărare care monitorizează campania rusă spun că Vladimir Putin încă mai ține „în pachet” un număr de mișcări care ar putea să devasteze rezistența ucraineană.

Un mesaj similar au transmis și o serie de senatori americani.

„Abilitatea de a menține liniile de aprovizionare către Ucraina în funcțiune rămâne valabilă, dar Rusia va încerca să încercuiască și să taie Kievul de la ele în următoarele săptămâni (…). Lupta pentru Kiev va fi lungă și sângeroasă”, a declarat democratul Chris Murphy, citat de The Wall Street Journal.

„Nu vă lăsați păcăliți. Ucrainenii au luptat curajos. Sunt luptători ai libertății din secolului XXI. Însă capabilitatea armatei ruse rămasă nefolosită e destul de masivă”, a spus și republicanul Lindsey Graham.

Senatorul anticipeză „o politică a pământului ars” în următoarele zile.

„Ce este mai rău abia acum urmează din punct de vedere militar”, a continuat Lindsey Graham.

Urmăriți B1TV.ro și pe