Ce este Regeneron si care este tratamentul „minune” pentru Covid pe care l-ar fi inventat

Ce este Regeneron si care este tratamentul minune pentru Covid pe care l-ar fi inventat
Sursă foto: Pixabay

Tratamentul experimental cu anticorpi pe care l-a primit președintele SUA, Donald Trump după infectarea cu noul coronvirus, produs de compania Regeneron, a devenit o revelație a medicamentelor împotriva noului coronavirus.

Tratamentul minune împotriva noului coronavirus produs de Regeneron

Preşedintelui Trump i-a fost administrată o doză de 8 grame dintr-un cocktail de anticorpi, produs de compania Regeneron la puţin timp după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19, deși tratamentul nu este autorizat de FDA, fiind încă în stadiu experimental.

Compania Regeneron a cerut agenției medicamentului din SUA (FDA) să grăbească procedura de autorizare a acestui tratament pentru ca el să poată fi folosit la scară largă în cazul bolnavilor de Covid-19.

În plan economic, acţiunile producătorului de medicamente Regeneron au deschis joi dimineaţă la bursă în creştere cu 2,4% după acest anunţ şi după ce Donald Trump a spus, miercuri, că anticorpii de sinteză produşi de Regeneron au avut un rol principal în ameliorarea stării sale după ce a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Compania biotehnologică a asigurat că, odată ce va primi autorizaţia cerută, conform unui angajament al guvernului american dozele disponibile pentru pacienţii din SUA vor fi gratuite. Regeneron afirmă că la ora actuală dispune de doze pentru circa 50.000 de pacienţi, dar speră ca ”în câteva luni” să producă doze suficiente pentru circa 300.000 de pacienţi.

Medicii i-au mai administrat preşedintelui cinci doze din antiviralul Remdesivir (autorizat de către FDA în regim de urgenţă) şi dexametazonă.

Tratamentul cu anticorpi va începe să fie folosit și în România

Tratamentul cu anticorpi pentru coronavirus începe să fie administrat și în România. Tratamentul pe care Donald Trump l-a primit pentru noul coronavirus și care a devenit revelația momentului în ceea ce privește lupa cu pandemia de COVID-19 va fi testat și în România. Institutul Matei Balş a devenit primul spital din Europa care va testa cocktailul de anticorpi pe care l-a luat şi Donald Trump, după ce a primit aprobare de la Agenţia Naţională a Medicamentului pentru a începe studiile clinice, a precizat medicaul Adrian Marinescu pentru B1.RO.

După ce Institutul Matei Balş a anunțat că a devenit primul spital din Europa care va testa cocktailul de anticorpi pe care l-a luat şi Donald Trump, după ce a primit aprobare de la Agenţia Naţională a Medicamentului pentru a începe studiile clinice, Spitalul Victor Babeș din Timișoara anunță că va folosi un tratament similar, începând de săptămâna viitoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe