Noi imagini spectaculoase de pe Marte, surprinse de roverul Curiosity

Noi imagini spectaculoase de pe Marte, surprinse de roverul Curiosity
Foto: Roverul Curiosity și-a făcut un selfie (sursă: NASA)

Încă din 2012, când a fost inițial trimis de către NASA pe Marte, roverul Curiosity trimite în mod frecvent imagini spectaculoase pe Pământ pentru a afla mai multe despre atmosfera și condițiile Planetei Roșii.

Noi informații și fotografii de pe Marte

„Astăzi Curiosity face un pic din toate: culege mostre, le analizează și se deplasează pe suprafața planetei”, au scris, miercuri, cercetătorii de la NASA.

„Când am început să planificăm misiunea în această dimineață, am avut o priveliște frumoasă asupra micuței margini din fața noastră, numită „The Prow”, care arată niște straturi uimitoare”, au mai scris aceștia.

Sursa foto: NASA

Roverul companiei americane NASA a ajuns pe suprafața planetei Marte în august 2012, când a aterizat în bazinul Craterului Gale, cu diametrul de 154 de kilometri. Încă de atunci, acesta a fost activ și s-a angajat în diferite misiuni periculoase chiar și pentru un robot. În timpul pe care l-a petrecut pe Marte, Curiosity a reușit să demonstreze că viața a fost permisă pentru bacterii în trecutul îndepărtat, dar a și demonstrat existența apei în formă solidă pe suprafața acesteia.

În cele din urmă, Curiosity a reușit să demonstreze că planeta a fost una primitoare pentru formele de viață cu multe milioane de ani în urmă.

Sursa foto: NASA
Sursa foto: NASA
Ultima oră