Ce se întâmplă cu marinarul român arestat în Cipru. Reacția MAE

Ce se întâmplă cu marinarul român arestat în Cipru. Reacția MAE
Bogdan Aurescu, șeful diplomației române. Foto: Facebook @ Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe a reacționat după ce un marinar român a fost reținut de autoritățile din Cipru. Potrivit MAE, un reprezentant al misiunii diplomatice s-a deplasat la locul de deținere al cetățeanului român pentru a-l vizita și pentru a avea întâlniri cu autoritățile cipriote care investighează cazul.

Mai multe informații în acest caz au fost comunicate de MAE miercuri, 4 august, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Nicosia a fost noti¬ficată, la data de 3 august 2021, cu privire la reținerea unui cetățean român, marinar pe o navă aflată în portul Vassilikos, Republica Cipru. Notificarea a fost făcută de un membru al echipajului, la nivelul ambasadei fiind recepționate ulterior solicitări de asistență consulară atât din partea familiei cetățeanului român, cât și din partea companiei angajatoare.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru clarificarea situației, pentru a obține informații suplimentare referitoare la acest caz și pentru a lua legătura în mod direct cu cetățeanul român, demers realizat în aceeași zi.

Potrivit datelor preliminare obținute de ambasadă, cetățeanul român a fost reținut în baza unei înregistrări/notificări existente pe numele său în evidențele autorităților cipriote.

În dimineața zilei de 4 august 2021, un reprezentant al misiunii diplomatice s-a deplasat la locul de deținere al cetățeanului român pentru a-l vizita și pentru a avea întâlniri cu autoritățile cipriote care investighează cazul.

MAE precizează că reprezentanții Ambasadei României la Nicosia mențin legătura cu autoritățile locale competente, cu familia cetățeanului român, precum și cu reprezentanții companiilor implicate, fiind pregătită să ofere asistență consulară suplimentară, conform competențelor legale”, a transmis MAE.

Tags:
Ultima oră
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții