Ce se întâmplă cu tabletele pentru noul an școlar, promise de Guvern. Monica Anisie: „Începem livrarea”. Care sunt primele județe vizate

Ce se întâmplă cu tabletele pentru noul an școlar, promise de Guvern. Monica Anisie: „Începem livrarea. Care sunt primele județe vizate

238 de școli se încadrează în scenariul roșu, potrivit căruia, cursurile se vor desfășura online. Numărul ar putea crește în săptămânile următoare, în contextul în care specialiștii se așteaptă la din ce în ce mai multe infectări cu SARS-COV-2. Nevoia de tablete este evidentă, motiv pentru care Monica Anisie, ministrul Educației, a oferit noi precizări pe marginea acestui subiect.

Primele 82.000 de tablete vor ajunge în curând la elevi, a anunțat Monica Anisie, pentru B1 TV.

„Școlile, în acest moment, multe dintre ele au tot ce le trebuie pentru școalaonline. Aici, autoritățile publice locale sunt cele carear fi trebuit să se organizeze în toată această perioadă, dar și Ministerul Educațieia făcut eforturi pentru a asiguraîn unitățile de învățământ echipamente pentru a se desfășura școala online. Știm bine că Ministerul Educației a alocat bani pentru achiziționarea de250.000 de tablete. S-a încheiat deja uncontract cu un operator economic. Deja s-a semnat contractul și începe livarea. Vorbim despre 82.000 de tablete care vor ajunge în București, Ilfov, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Argeș, Călărași, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița și Prahova.

Cererile se centralizeazăla nivelul fiecărei unități de învățământ. Și ele pot accesa, în parteneriat cu inspectoratele școlare și în parteneriat cu autoritatea publicălocală”, a declarat Monica Anisie.

Guvernul, „în procedură simplificată” pentru achiziționarea de alte 170.000 de tablete

De asemenea, vor mai fi livrate alte 170.000 de tablete, a anunțat ministrul.

„Achiziția a fost derulată de către ONAC. După semnarea contractului, dejaoperatorul economic trebuie săfacălivrarea în conformitate cu prevederile din contractul încheiat.Cu celelalte (n.r. – 200.000) dejasuntem în procedurăsimplificată, deja achiziția a fost demarată de ONAC pentru a urgenta ajungerea acestor tablete pe băncile copiilor”, a declarat Anisie pentru B1 TV.

Pe lângă cele 280.000 de tablete anunțate, Guvernul are în vedere achiziționarea de alte 500.000.

„În afară de acest program, mai avem și achiziție de laptopuri, prin proiectul ROSE, pentru 1.164 de licee. În același timp, Guvernula alocat fonduri pentruachiziționarea a peste 500.000de tablete”, a declarat ministrul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.