Ce se va întâmpla cu Carnavalul de la Rio, programat pentru februarie 2022

Ce se va întâmpla cu Carnavalul de la Rio, programat pentru februarie 2022
Carnavalul de la Rio / Foto: Joserezendesambista (Instagram)

Brazilienii și turiștii așteaptă cu mare interes ediția din 2022 a Festivalului de la Rio de Janerio. Tradiționalul eveniment a fost anulat anul trecut în contextul pachetului de restricții anti-COVID-19, dar organizatorii promit o revenire în forță peste câteva luni.

În februarie 2022, Festivalul de la Rio se va organiza, cel mai probabil, fără restricții anti-COVID-19, a anunțat primarul orașului. Însă, totul depinde de succesul ratei de vaccinare anti-COVID-19. În prezent, aproape toți cetățenii sunt vaccinați, potrivit France24.

„Cine va sta să respecte distanţarea la carnaval? Este ridicol să ceri o distanţă de un metru”, a declarat Eduardo Paes, în timpul unei intervenţii publice în Rio.

Carnaval fără restricții la Rio, în Brazilia

Autoritățile din Brazilia și-au stabilit o nouă țintă pentru vaccinarea populației.

„Până în noiembrie vom vaccina întreaga populaţie din Rio de Janeiro cu cele două doze… Din acel moment, probabil că nu vom mai avea restricţii şi cu siguranţă vom organiza carnavalul, unul dintre cele mai mari carnavaluri pe care le vom avea, fără restricţii”, a adăugat primarul brazilian.

Populația din Rio de Janeiro, cu vârsta de peste 12 ani, este vaccinată în proporție de 99,2% cu prima doză, iar 65,9% ditre cetățeni sunt vaccinați cu ambele doze de ser anti-COVID.

Autoritățile din Rio speră ca în baza cifrelor campaniei de vaccinare să poată organiza și Revelionul, cu cât mai puține restricții. Primarul a organizat până acum mai multe „evenimente-test”, precum meciuri de fotbal sau petreceri.

Din data de 15 septembrie, în Rio este obligatoriu pașaportul verde, pentru vizitarea obiectivelor turistice.