Cea mai bogată femeie din Austria vrea să își vândă iahtul. Suma pe care o cere e uriașă

Cea mai bogată femeie din Austria vrea să își vândă iahtul. Suma pe care o cere e uriașă

Cea mai bogată femeie din Austria vrea să își vândă iahtul, care a ajuns să fie considerat unul dintre cele mai frumoase din lume. La bordul iahtului există șase apartamente și o zonă de wellness, iar prețul de construcție al iahtului livrat de un șantier naval din Bremen în 2002 a fost de 160 milioane euro.

Doar pe zi, costurie de exploatare sunt de 27.400 de euro. Totodată, un rezervor de combustibil pentru navă costă în jur de 500.000 de euro.

Amintim faptul că Goëss-Horten, care are o avere estimată la aproximativ 2,7 miliarde de euro, este văduva omului de afaceri Helmut Horten, fondatorul magazinului german Horten AG. Ea și-a moștenit averea la moartea soțului ei, care a decedat în noiembrie 1987.

Goëss-Horten este membră a consiliului de administrație al fundației caritabile Helmut Horten Stiftung și a fost raportată de Vindobona.org ca fiind cel mai mare donator al Partidului Popular Austriac (ÖVP), scrie vindobona.

Goëss-Horten, cea mai bogată femeie din Austria în vârstă de 80 de ani pregătește o lovitură financiară. Mai exact aceasta a decis să își vândă iahtul de lux, considerat unul dintre cele mai frumoase din lume. Este vorba despre „Carinthia VII”, care are 97 de metri lungime, 16 metri lățime și are un pescaj de 4,80 metri.

Construit în curtea Lürssen Yachts în 2002, Carinthia VII este o navă de vis impresionantă, care include spațiu pentru autoturismul de lux Bentley a doamnei Goëss-Horten, șase apartamente, o saună, o baie de aburi și un elicopter. Mai exact, iahtul oferă toate posibiltățile pe care o navă de acest tip le poate avea, mașina li elicopterul fiind prezente la discreție în cazul miliardarei austriece.