Cel mai bogat om din Japonia își va dona salariul și 120 milioane de dolari victimelor cutremurului

Cel mai bogat om din Japonia își va dona salariul și 120 milioane de dolari victimelor cutremurului
Președintele companiei nipone de telecomunicații Softbank, Masayoshi Son, cel mai bogat om din Japonia, a anunțat că va dona zece miliarde de yeni (120 milioane de dolari) şi salariul său până la ieşirea la...

Președintele companiei nipone de telecomunicații Softbank, Masayoshi Son, cel mai bogat om din Japonia, a anunțat că va dona zece miliarde de yeni (120 milioane de dolari) şi salariul său până la ieşirea la pensie pentru a ajuta victimele tragediei din Japonia, informează Bloomberg.

Masayoshi Son, în vârstă de 53 de ani, a câştigat în anul fiscal încheiat în martie un salariu de 108 milioane de yeni (1,3 milioane de dolari) şi dividende în valoare de 1,3 miliarde de yeni (15,5 milioane de dolari).

Son este considerat a fi cel mai bogat om din Japonia, potrivit ediției nipone a Forbes. 

Mai mult, Softbank va dona încă un miliard de yeni (12 milione de dolari) în plus faţă de contribuţia preşedintelui companiei.

Președintele Softbank își va dona salariul pentru a ajuta copii rămaşi orfani după cutremurul şi tsunami-ul ce au lovit Japonia pe 11 martie. Aceasta a devenit cea mai mare donaţie individuală de până în prezent, depășind contribuţiile de câte un miliard de yeni ale preşedintelui companiei Fast Retailing, Tadashi Yanai, şi preşedintelui Rakuten, Hiroshi Mikitani.