Cel mai mare avion din lume a fost distrus în Ucraina de trupele ruse: Modelul Antonov, proiectat în URSS

Cel mai mare avion din lume a fost distrus în Ucraina de trupele ruse: Modelul Antonov, proiectat în URSS
Sursa foto: Twitter

Cel mai mare avion din lume – Antonov An-225 – a fost distrus în timpul avansului rusesc, a declarat ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

Avionul a fost proiectat și construit în ultimii ani ai Uniunii Sovietice. A fost construit pentru a transporta navete spațiale, dar în ultimii ani a fost rareori dus la cer. A fost distrusă în timpul luptelor de pe aeroportul Hostomel de lângă Kiev.

“Acesta a fost cel mai mare avion din lume, AN-225 „Mriya” („Visul” în ucraineană). Este posibil ca Rusia să ne fi distrus „Mriya”. Dar ei nu vor putea niciodată să ne distrugă visul unui stat european puternic, liber și democratic. Vom învinge!”, a scris ministrul de Externe.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:16 - Amenzi pentru șoferii care făceau drifturi în Poiana Brașov. Legea prevede amenzi de până la 725 de lei pentru „derapaje controlate, în vederea întoarcerii și rotirii autovehiculului”
15:13 - Ploiești: peste 130.000 de apartamente fără căldură furnizată în sistem centralizat. „E o minciună, avem gaz”
15:03 - Ramona Olaru și Cătălin Cazacu și-au spus adio după un an de relație, chiar în prag de Sărbători: „Nu ne mai vorbim de destul timp”
14:54 - Adrian Cioroianu, după reacția Germaniei la vetoul Austriei: „Toate variantele sunt deschise. Eu nu îi văd dând înapoi pe austrieci, și-ar pierde o parte din credibilitate pe plan intern” (VIDEO)
14:42 - Anunț care vizează transportul gazelor din Neptun Deep al OMV Petrom și Romgaz în plin scandal România – Viena pe spațiul Schengen
14:37 - Mărturia românilor din Austria: „Nu cred că austriecii de rând ar avea o problemă cu intrarea noastră în Schengen”
14:25 - Cantități record de gaze importate de Republica Moldova din România, pe la Ungheni
14:21 - Germania și Luxemburg amenință că vor bloca aderarea Croației la Schengen dacă nu intră și România, și Bulgaria (VIDEO)
14:12 - Doi tineri din judeţul Prahova au fost treziţi de mascaţi, după ce s-au filmat cu o armă pe TikTok (VIDEO)
14:11 - Bărbat căutat de autoritățile din Italia, prins în România: acesta și-a împușcat concubina și a ars trupul neînsuflețit în interiorul unei maşini pe care a împins-o într-un râu din regiunea Calabria