Cel mai mare proces modern pentru VRĂJITORIE: 8 persoane CONDAMNATE LA MOARTE și alte 88 la închisoare pe viață! Detalii ÎNFIORĂTOARE

Cel mai mare proces modern pentru VRĂJITORIE: 8 persoane CONDAMNATE LA MOARTE și alte 88 la închisoare pe viață! Detalii ÎNFIORĂTOARE

Opt persoane au fost condamnate la moarte și 88 la închisoare pe viață în Papua Noua Guinee pentru linșarea a șapte „vrăjitori”, printre care și doi copii, anunţă AFP, citată de Hotnews.

Crimele au fost comise de o mulțime isterică înarmată cu arcuri, săgeți, topoare și cuțite, în aprilie 2014 în provincia Madang, în nordul țării. Curtea națională a judecat 97 de persoane. Opt au fost condamnate la pedeapsa capitală și 88 la închisoare pe viață, în timp ce ultimul acuzat a murit luna trecută, potrivit cotidianului The National.

Potrivit presei locale, locuitorii din șase sate s-au adunat pentru a-și regla conturile cu mai multe persoane acuzate de vrăjitorie în satul Sakiko, în urma mai multor decese în regiune.

Mulțimea a ucis mai întâi un bărbat care lucra la o plantație de trestie de zahăr. Acesta a fost lovit de o săgeată înainte de a fi tăiat în bucăți. Apoi, un al doilea bărbat a fost doborât de o săgeată după care a fost lovit cu topoare și cuțite. Alţi trei bărbați au fost uciși înainte ca doi copii, cu vârste de cinci și trei ani, să fie smulși din brațele mamelor lor și ciopârţiţi.

Curtea a apreciat că o credință în vrăjitorie nu poate justifica astfel de crime.

Cazuri de „magie neagră”, vrăjitorie și canibalism sunt semnalate în mod regulat în această țară săracă, unde unii oameni nu acceptă cauze naturale pentru a explica bolile, accidentele sau moartea.

Numeroase ONG-uri militează pentru o mai mare fermitate în dosarele care implică astfel de cazuri de credință în vrăjitorie.

Pedeapsa capitală, executată prin injecție, spânzurare sau pluton de execuție, nu a mai fost aplicată în Papua Noua Guinee din 1954.