Cel puțin 25 de persoane au murit în urma cutremurului devastator din Turcia: Autoritățile anunță peste 800 de răniți

Cel puțin 25 de persoane au murit în urma cutremurului devastator din Turcia: Autoritățile anunță peste 800 de răniți
Foto: hepta.ro/ Abaca Press / AA/ABACA

Cel puțin 25 de persoane au murit în urma cutremurului crae a avut loc vineri, în vestul Turciei, bilnațul răniților ajunând la 804, informează agenția de presă Anadolu, care citează autoritatea naţională de gestionare a dezastrelor AFAD.

Bilanț provizoriu al cutremurului din Turcia: Cel puțin 25 de morți și peste 800 de răniți

Trei persoane au fost scoase, în viață, de sub ruine după 17 ore de la producerea seismului, iar echipele de salvare continuă să caute posibilii supraviețuitori printre clădirile prăbușite.

Între timp, o nouă replică a cutremurului a avut loc sâmbătă dimineață. Cu magnitudinea 5, aceasta s-a produs în districtul Seferihisar din Izmir.

Ministrul Sănătății din Turcia, Fahrettin Koca, a declarat vineri că, în urma cutremurului de vineri, 435 de persoane primesc îngrijiri medicale, în timp ce 25 se aflau în terapie intensivă și așlte nouă au fost supuse unor intervenții chirurgicale. În același timp, 364 de persoane au fost externate după ce au primit îngrijirile necesare.

Pentru a-i ajuta pe cei rămași fără case, autoritățile turce au început construirea unor locuințe temporare. Acestea vor putea găzdui până la 2.000 de oameni.

Cutremurul devastator de vineri a avut magintudinea 7, potrivit The United States Geological Survey (USGS) și de 6,6 conform autorităților din Turcia și s-a produs în districtul Seferihisar din Izmir, fiind urmat de nu mai puțin de 196 de replici.

Doi adolescenți au murit în insula greceasă Samos în urma cutremurului de vineri

Mișcarea telurică a fost resimțită și la Istanbul, cel mai mare oraș din Turcia, precum și în Marea Egee și în unele insule grecești. Cea mai afectată a fost insula Samos, acolo unde două persoane și-au pierdut viața și mai multe clădiri au fost avariate. Victimele sunt doi adolescenti, unul in vârstă de 15 ani și altul de 17 ani.

Seismul a fost resimţit şi în în Bulgaria, Egipt, Cipru, Macedonia de Nord sau în Libia.

Turcia se află într-o zona activă din punct de vedere seismic. În luna ianuarie, 30 de oameni și-au pierdut viața și alți 1.600 au fost răniți în urma unui cutremur produs în estul țării. Iar în anul 1999, tot în regiunea Izmir a avut loc un seism care a lăsat în urmă în jur de 17.000 de morţi.

Tags: