Cel puțin 30 persoane au murit într-un atac asupra unui centru comercial din Nairobi

Cel puțin 30 persoane au murit într-un atac asupra unui centru comercial din Nairobi
UPDATE: 21:00: Numărul morților a ajuns la 30, relatează AFP.Cel puțin 20 persoane au fost ucise, iar alte 50 au fost rănite într-un atac asupra unui centru comercial din Nairobi. Potrivit poliției keniene,...

UPDATE: 21:00: Numărul morților a ajuns la 30, relatează AFP.

Cel puțin 20 persoane au fost ucise, iar alte 50 au fost rănite într-un atac asupra unui centru comercial din Nairobi. Potrivit poliției keniene, citată de AFP, atacul a fost comis de mai multe persoane înarmate.

Pot să anunţ că noul bilanţ este de aproximativ 20 (de morţi) şi circa 50 de răniţi„, a declarat şeful Crucii Roşii locale, Abbas Gullet, aflat la faţa locului.

Bilanțul inițial era de 13 morți.

„În spatele centrului comercial există 13 cadavre, în locuri diferite. Colegii mei care se aflau la etajele superioare susţin că sunt mai multe cadavre, dar eu am văzut 13„, a declarat pentru sursa citată un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei, aflat la faţa locului.

Crucea Roşie keniană a confirmat că zeci de persoane au fost rănite şi a lansat un apel către public pentru a veni să doneze sânge.

Ultima oră
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis