Cel puțin un deces după un cutremur cu magnitudinea 7 în Mexic. „A fost groaznic” (VIDEO)

Cel puțin un deces după un cutremur cu magnitudinea 7 în Mexic. „A fost groaznic” (VIDEO)
Captură Video - Imagen Noticias / Youtube

Un cutremur de 7 grade pe scara Richter s-a produs în sud-estul Mexicului, informează agențiile internaționale, care citează Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), un centru american avertizând în legătură cu riscul de tsunami. Cel puţin o persoană a murit şi au fost înregistrate pagube materiale, dar nu majore.

Cutremur puternic în Mexic

Seismul s-a produs marţi seară la orele 20.47 (miercuri, 01.47 GMT), la o adâncime de 12,6 kilometri. Epicentrul se află la 14 km sud-est de staţiunea Acapulco, la 400 km sud de Ciudad de Mexico.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a avertizat că un val de maree este „posibil pe o rază de 300 de kilometri în jurul epicentrului de-a lungul coastelor Mexicului”.

Guvernatorul statului Guerrero, Hector Astudillo, a declarat că un bărbat a murit după ce a fost lovit de un stâlp. Nu au au fost raportate pagube materiale majore.

Seismului a dus la pene de curent în mai multe state. În cartierul Roma Sur din capitala mexicană, luminile s-au stins şi oamenii speriaţi au ieşit pe străzi, în ploaie.

„A fost groaznic. Îmi amintesc de cutremurul din 1985 de fiecare dată când se întâmplă aşa ceva”, a spus un localnic, citat de Reuters.

Ultimul cutremur important din Mexic, cu magnitudinea 7,1, s-a produs la 19 septembrie 2017 şi s-a soldat cu 369 de morţi şi peste 7.000 de răniţi.