Celebrul Colosseum, vândut de Berlusconi pentru 25 milioane de dolari

Celebrul Colosseum, vândut de Berlusconi pentru 25 milioane de dolari
Premierul italian Silvio Berlusconi a cedat Colosseumul, celebrul monument istoric din Roma, unui om de afaceri numit Diego Della Valle, pentru suma de 25 de milioane de dolari, arată site-ul Kulturelive. Omul de...

Premierul italian Silvio Berlusconi a cedat Colosseumul, celebrul monument istoric din Roma, unui om de afaceri numit Diego Della Valle, pentru suma de 25 de milioane de dolari, arată site-ul Kulturelive.

Omul de afaceri va primi în exclusivitate dretpul de a exploata imaginea monumetului istoric timp de 15 ani. În schimbul acestei investiţii, deţinătorul de mărci de încălţăminte şi accesorii Tod’s, care este considerat a fi prieten cu premierul italian, va primi suma de 25 de milioane de euro pentru a restaura amfiteatrul roman.

Afacerea premierului italian nu a fost acceptată de sindicatul UIL, însărcinat cu examinarea tuturor aspectelor în ceea ce priveşte patrimoniul istoric şi artistic al Italiei, care a depus o sesizare la procuratura din Roma, susţinând că monumentul este proprietatea statului.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)