Centrala nucleară de la Zaporojie funcționează cu riscul de a încălca standardele de radiații. Ucraina avertizează despre riscul de incendiere

Centrala nucleară de la Zaporojie funcționează cu riscul de a încălca standardele de radiații. Ucraina avertizează despre riscul de incendiere
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik

Bombardamentele regulate ale rușilor prezintă un risc grav pentru funcționarea în siguranță a stației, transmite Energoatom, relatează Unian.

Începând cu această dimineașă, 15 august, centrala nucleară de la Zaporojie funcționează cu riscul de a încălca standardele de radiații și de securitate la incendiu.

„Din cauza bombardamentelor inamice, stația azot-oxigen, clădirea auxiliară comună, stația de pompare a apelor uzate menajere, precum și comutatorul deschis de 750 kV (ORU-750) au fost grav avariate”, se arată în raportul Energoatom.

Bombardamentele periodice agravează situația

În raport este subliniat că bombardarea periodică a centralei implică un risc grav pentru funcționarea în siguranță a stației.

„La una dintre unitățile de alimentare, a fost declanșată protecția de urgență – una dintre cele trei unități de alimentare de lucru este acum deconectată”, spune Energoatom.

Mai mult, rușii au bombardat stația de pompieri situată în afara teritoriului centralei. Acesta este conceput pentru a proteja stația de incendii și pentru a le stinge în caz de urgență

Compania a remarcat că există încă riscuri de scurgere a hidrogenului și de pulverizare a substanțelor radioactive. În plus, există un nivel ridicat de pericol de incendiu.

Care este situația actuală de la centrală

Centrala este ocupată de trupele ruse, încă de la începutul lunii martie. Acolo s-au adus aproximativ 500 de militare, tancuri și arme grele , inclusive explozivi.

Uniunea Europeană și peste 40 de țări ale lumii au emis o declarație comună în care au cerut Rusiei să-și retragă imediat trupele și personalul de la centrala nucleară Zaporojie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene