Cenuşa vulcanică se disipează. Aeroporturile din Germania s-au redeschis

Cenuşa vulcanică se disipează. Aeroporturile din Germania s-au redeschis
Vulcanul Grimsvotn din Islanda, care prin erupţia lui de săptămâna trecută a eliberat un nor de cenuşă în atmosferă, provocând anularea a sute de zboruri, şi-a încetat activitatea, scrie CNN. Erupţia...

Vulcanul Grimsvotn din Islanda, care prin erupţia lui de săptămâna trecută a eliberat un nor de cenuşă în atmosferă, provocând anularea a sute de zboruri, şi-a încetat activitatea, scrie CNN.

Erupţia vulcanului a încetat la ora 2:40 (4:40 ora României), joi dimineaţă, potrivit Oficiului Meteorologic al Islandei, care a precizat totuşi că numai după trei luni fără erupţie, vulcanul ar putea fi considerat inactiv.

“Cea fost mai greu a trecut. Cenuşa începe să se dispară. Cercetătorii spun că erupţia îşi pierde din intensitate pe zi ce trece iar problemele legate de norul de cenuşă se vor rezolva în cel mai scurt timp”, a declarat primul ministru islandez, Johanna Siguroardottir.

Între timp, unele aeroporturi din Germania au fost redeschise miercuri, după ce au fost închise din cauta norului de cenuşă vulcanică. Totodată s-a redeschis aeroportul din Bremen, iar în Hamburg sunt permise decolările şi aterizările, potrivit Agenţiei de Securitate Aviatică din Germania.

Polonia ar putea fi afectată de cenuşa vulcanică în cursul zilei de joi, a anunţat Agenţia de control al traficului aerian din Europa, care a adăugat că cenuşa se disipează, iar restul traficului aerian european îşi va desfăşura în curând activitatea în limite normale.
 

Erupţia vulcanului din Islanda a încetat

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_6727').select();" id="embed_text_6727" />