Cercetătorii americani au realizat prototipul pilulei contraceptive pentru bărbați

Cercetătorii americani au realizat prototipul pilulei contraceptive pentru bărbați
Cercetătorii americani au realizat prototipul pilulei contraceptive pentru bărbați, astfel încât există mari șanse ca primele teste pentru respective pilulă să fie făcute chiar de anul viitor, informează Fox...

Cercetătorii americani au realizat prototipul pilulei contraceptive pentru bărbați, astfel încât există mari șanse ca primele teste pentru respective pilulă să fie făcute chiar de anul viitor, informează Fox News.

Oamenii de știință au testat compusul JQ1 pe şoareci și s-a observant că producția de spermatozoizi, rpecum și calitatea spermei au scăzut în urma adminitrării moleculei. Mai mult, potrivit testelor, rezultatele reversibile în momentul încetării tratamentului.

”Un contraceptiv ideal are eficacitate de 100%, rezultate reversibile, și nu prezintă efecte secundare, adică este foarte bine tolerat de organism” a precizat James Bradner, de la Institutul Dana-Farber.

Potrivit savanţilor americani, injecţiile zilnice cu 50-100 mg/ kg de molecule JQ1 – care inhibă proteina BRDT implicată în procesul de spermatogeneză – timp de şase săptămâni, au generat un efect contraceptiv total la şoarecii masculi testaţi.

După oprirea tratamentului, fertilitatea a revenit la normal, în medie după trei-şase săptămâni, în funcţie de dozele primite, fără efecte secundare şi fără a influenţa nivelul de testosteron al animalelor.

Niciun fenomen anormal nu a fost observat până în prezent la urmaşii acestor şoareci.

nhibitorul JQ1 a fost produs la început pentru a încerca să se trateze un tip deosebit de virulent de cancer al epidermei, iar substanţele asemănătoare acestei molecule ar putea fi folosite în viitor pentru a obţine noi agenţi anticancer, a precizat medicul Martin Matthew Matzuk, cooautor al studiului.