Chile: Erupția vulcanului Calbuco a avut efecte dramatice asupra oraşelor din Chile

Chile: Erupția vulcanului Calbuco a avut efecte dramatice asupra oraşelor din Chile
Foto: dailymail.com

Prima erupție a vulcanului Calbuco din ultimii 42 de ani, a avut efecte dramatice asupra oraşelor din Chile, acestea fiind acoperite de un strat gros de cenuşă vulcanică, informează Daily Mail.

Câțiva oameni care au ignorat ordinul de evacuare, dau acum cenușa la o parte cu lopata în  orașul Ensenada.

Autoritățile au declarat că 30 de rezidenți au refuzat să evacueze din cauza animalelor pe care le aveau.

În total 4.000 de persoane din comunitățile din apropiere au fost evacuate, iar autoritățile au închis accesul la zona din jurul vulcanului, care se află în apropierea orașelor Puerto Varas și Puerto Montt, la aproximativ 620 mile ( 1000 km ) de Santiago .


(Foto: dailymail.com)

Erupţia vulcanului Calbuco din Chile a afectat peste 4.000 de oameni, populaţia fiind evacuată pe o rază de 20 de kilometri.Fenomenul a fost spectaculos, erupţia ridicând un nor de cenuşă la o înălţime de 9 kilometri.

Până în prezent nu a fost raportată nicio victimă, însă preşedintele Michelle Bachelet a decretat stare de urgenţă.


(Foto: dailymail.com)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)