China: 37 de morți la Beijing, după cea mai puternică ploaie din ultimii 60 de ani

China: 37 de morți la Beijing, după cea mai puternică ploaie din ultimii 60 de ani
Cea mai puternică furtună care a avut loc în capitala Chinei în ultimele șase decenii a ucis până acum 37 de persoane, a inundat străzile și a făcut ca 80.000 de persoane să rămână blocate pe cel mai mare...

Cea mai puternică furtună care a avut loc în capitala Chinei în ultimele șase decenii a ucis până acum 37 de persoane, a inundat străzile și a făcut ca 80.000 de persoane să rămână blocate pe cel mai mare aeroport din Beijing, conform raportărilor de duminică ale guvernului.

Furtuna a început sâmbătă după-amiază și a continuat mare parte din noapte, relatează Reuters. Guvernul de la Beijing a raportat că cel puțin 37 de persoane au fost ucise, dintre care 25 s-au înecat, șase au fost strivite în case care s-au prăbușit, cinci au fost electrocutate și una a fost lovită de fulger.

Peste 500 de zboruri au fost anulate pe Aeroportul Internațional din Beijing. Metroul nu a fost afectat de inundații, dar a fost supraplin din cauza persoanelor care încercau să ajungă acasă și nu puteau folosi mașini, autobuze sau taxiuri.

În medie, s-au înregistrat 170 mm de precipitatii, dar într-un oraș la vest de Beijing s-au înregistrat 460 de mm.

Autoritățile de la Beijing au avertizat locuitorii să se pregătească pentru vreme urâtă și în continuare, deoarece prognozele meteo arată că orașul e predispus la inundații până la începutul lunii septembrie și s-ar putea înregistra furtuni puternice și alte fenomene meteo extreme și în viitor.