China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile

China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
Bitcoin / Foto: Hepta

Cele mai puternice autorități de reglementare din China au intensificat vineri interdicțiile privind folosirea criptomonedelor, cu o blocare generală asupra tuturor tranzacțiilor cripto și a minelor criptografice, lovind bitcoin și alte monede majore și presând stocurile legate de cripto și blockchain.

Zece agenții, inclusiv banca centrală, precum și autoritățile bancare, valorile mobiliare și autoritățile de reglementare a valutelor, au promis să colaboreze pentru a elimina activitatea criptomonedelor „ilegale”, prima dată când agențiile din Beijing și-au unit forțele pentru a interzice în mod explicit toate activitățile legate de criptomonede.

„Se știe că China ajunge la extreme cu declarații foarte asertive și urmăriri penale”, a declarat George Zarya, CEO al băncii criptografice Bequant din Londra. De această dată, s-a arătat foarte clar că China nu va sprijini dezvoltarea pieței criptomonedelor, deoarece se opune politicilor sale de întărire a controlului asupra fluxului de capital și a tehnologiei mari. ”

Banca Populară a Chinei (PBOC) susține că monedele virtuale nu trebuie să circule ca monede tradiționale și că bursele de peste mări sunt interzise să ofere servicii investitorilor continentali prin internet, eliminând astfel monede precum Coinbase (COIN.O) și Binance din a doua cea mai mare economie.

PBOC a interzis, de asemenea, instituțiilor financiare, companiilor de plăți și firmelor de internet să faciliteze tranzacționarea criptomonedelor la nivel național.

Guvernul chinez va „contracara cu hotărâre speculațiile valutare virtuale, activitățile financiare și comportamentele necorespunzătoare pentru a proteja proprietățile oamenilor și a menține ordinea economică, financiară și socială”, a declarat PBOC într-un comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe