China atacă SUA: „Planurile Americii de a ne descuraja vor eșua”

China atacă SUA: „Planurile Americii de a ne descuraja vor eșua”
China atacă SUA: „Planurile Americii de a ne descuraja vor eșua”. Sursa: Facebook/Wang Wenbin Chinese Foreign Ministry spokesperson 汪文斌

Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, a declarat că Washingtonul va eșua în planul său de a pune presiune asupra Beijingului și Moscovei și de a le descuraja. Acesta a adăugat că Strategia Națională de Apărare a Pentagonului trimisă Congresului este „plină” de „gândire din perioada Războiului Rece” și de „ideologia confruntării în bloc”.

Totodată, Wenbin a adăugat că SUA trebuie să-și revizuiască angajamentele legate de criza din Ucraina, să înceteze „crearea de adversari imaginari” și să ignore preocupările de securitate ale altor țări, potrivit TASS.

„China și Rusia sunt puteri majore”

Wenbin a acuzat SUA că exercită presiuni asupra Beijingului și Moscovei, care sunt puteri majore, motiv pentru care acest plan va eșua.

„China și Rusia sunt puteri majore. Planurile și încercările Americii de a ne descuraja sau de a face presiuni vor eșua”, a spus el.

Luni, Departamentul de Apărare al SUA a predat noua sa versiune clasificată a Strategiei Naționale de Apărare Congresului. Potrivit observațiilor publicate, Pentagonul a spus că Rusia reprezintă o „amenințare acută” pentru SUA, în special datorită operațiunii sale speciale de demilitarizare și denazificare a Ucrainei.

Documentul mai spunea că Beijingul este „cel mai important concurent strategic și provocare de ritm al Americii”. Partea neclasificată a documentului va fi publicată ulterior.

China spune că nicio țară nu ar trebui forțată „să aleagă o tabără” în războiul din Ucraina

Ambasadorul Chinei la Organizația Națiunilor Unite, Zhang Jun, le-a transmis statelor membre în Adunarea Generală a ONU că situația umanitară din Ucraina devine din ce în ce mai gravă, însă, spune el, țările nu ar trebui să oblige alte țări „să aleagă o tabără” în conflict.

„Evoluția situației din Ucraina până în stadiul actual a stârnit ample îngrijorări la nivel internațional și este, de asemenea, ceva ce China nu dorește să vadă. În ceea ce privește Ucraina, China a susținut întotdeauna că suveranitatea și integritatea teritorială ale tuturor țărilor ar trebui respectate”, a declarat Zhang Jun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:17 - Accident grav pe DN 6: Un mort și trei răniți în Caraș-Severin
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”