China, la întrecere cu SUA. Oamenii lui Xi Jinping au programat prima misiune cu echipaj pe planeta Marte

China, la întrecere cu SUA. Oamenii lui Xi Jinping au programat prima misiune cu echipaj pe planeta Marte

China pregătește prima misiune cu echipaj pe planeta Marte. Aceasta va avea loc, cel mai probabil, în anul 2033. Aselenizarea face parte dintr-un program amplu cu privire la Planeta Roșie. Ulterior, chinezii intenționează să facă zboruri regulate pe Planeta Roșie și să-i exploateze resursele, informează Reuters.

După prima misiune cu echipaj, programată pentru anul 2033, vor urma încă trei, în 2033, 2035, 2037 și 2041, a anunțat Wang Xiaojun, șeful principalului producător chinez de rachete, la o conferință din Rusia, cu privire la exploararea spațiului cosmic.

Până să trimită oameni pe Marte, China va trimite roboți, care să studieze posibilele locații pentru amplasarea bazei și zonele pentru construcția de sisteme de extragere a resurselor, a transis China Space News.

Misiunile pe planeta Marte, o mare provocare pentru guvernele din SUA și China

Pentru a putea supraviețui pe Marte, echipele de astronauți vor trebui să poată utiliza resursele Planetei Roșii. Printre acestea se numără extragerea apei și generarea de oxigen și producerea de electricitate.

Un alt aspect important al proiectelor reprezintă dezvoltarea tehnologiilor necesare pentru a readuce pe Pământ astronauții. Prima misiune dus-întors, de test, fără echipaj, este programată pentru finalul anului 2030.

China și SUA se luptă pentru supremație, în ceea ce privește aselenizarea Planetei Marte. Agenția spațială NASA dezvoltă deja o tehnologie pentru a efectua curse dus-întors cu echipaj pe Marte, începând din anii 2030.

În plus, China, are în plan înființarea unei baze la polul sudic al Lunii și desfășurarea unor expediții robotizate către asteroizi și Jupiter, în aceeași perioadă.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)