China: ”Podul Păcii Universale”, vechi de peste 900 de ani, s-a făcut scrum în 20 de minute (VIDEO)

China: ”Podul Păcii Universale”, vechi de peste 900 de ani, s-a făcut scrum în 20 de minute (VIDEO)
Un pod vechi de peste 900 de ani din China a fost distrus de un incendiu. Captură Video: twitter.com/chunyu_china

Podul Wan’an din China, vechi de peste 900 de ani, s-a făcut scrum în doar câteva minute. Construcția din lemn a fost devastată de un incendiu care, spun experții, ar fi fost pus în mod intenționat. Preț de mai bine de zece ore, pompierii au încercat să stingă flăcările, informează B1 TV în cadrul Știrilor prezentate de Dan Gabor.

Pod vechi de 900 de ani, distrus în câteva minute de un incendiu

Sute de ani de istorie au fost distruși într-o clipă. Un pod vechi de 900 de ani din estul Chinei, construit în timpul dinastiei Song, s-a prăbușit după ce a ars în întregime în doar 20 de minute. Pompierii chinezi s-au chinuit mai bine de zece ore să stingă incendiul. Într-un final flăcările au fost lichidate, însă nu a mai rămas nimic din podul încărcat cu istorie.

Cunoscut și sub numele de Podul Păcii Universale, Wan’an era cel mai lung pod de lemn din China, având peste 98 metri.

Cauza incendiului nu este cunoscută deocamdată, însă experții spun că cel mai probabil a fost provocat de o persoană.

Podul avea o valoare culturală semnificativă. El demonstra înțelepciunea și ingeniozitatea stăpânită de chinezii de atunci în ceea ce privește proiectele de arhitectură din lemn, mai ales că un asemenea pod era extrem de greu de construit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)