China și Rusia au convenit contramăsuri față de desfășurarea sistemului american antirachetă THAAD în Coreea de Sud

China și Rusia au convenit contramăsuri față de desfășurarea sistemului american antirachetă THAAD în Coreea de Sud
foto: Defense News

China și Rusia au convenit să adopte o serie de măsuri neprecizate contra viitoarei desfășurări a sistemului american antirachetă THAAD în Coreea de Sud. „Contramăsurile” ar fi îndreptate spre „salvgardarea intereselor Chinei și Rusiei și echilibrului strategic în regiune”, conform unei declarații emise la finalul unei reuniuni bilaterale asupra securității.

Reuniunea, găzduită la Moscova, a reiterat preocuparea Chinei și Rusiei față de desfășurarea sistemului defensiv al SUA, care urmărește să contracareze amenințarea unui posibil atac nord-coreean, informează Agerpres.

SUA și Coreea de Sud au anunțat un acord de instalare a sistemului antirachetă după ultimele teste cu rachete și încercări nucleare ale regimului de la Phenian. Respectiva decizie a generat imediat opoziția rusă și chineză, iar printre alte capacități tehnice ale sistemului THAAD, radarul său de bandă X poate pătrunde pe teritoriile Chinei și Rusiei.

De aceea, cele două țări au cerut iar Washingtonului și Seulului să pună capăt proiectului de desfășurare a sistemului antirachetă pe teritoriul sud-coreean.

Urmăriți B1TV.ro și pe