Chinezii, scandalizați de un gest politicos făcut de Putin: Președintele rus a pus o pătură pe umerii Primei Doamne a Chinei (VIDEO)

Chinezii, scandalizați de un gest politicos făcut de Putin: Președintele rus a pus o pătură pe umerii Primei Doamne a Chinei (VIDEO)
Foto: straitstimes.com

Președintele rus Vladimir Putin i-a scandalizat pe chinezi în urma unui gest politicos din punct de vedere al conduitei europenilor, dar absolut inacceptabil pentru chinezi. El a pus o pătură pe umerii Primei Doamne a Chinei, Peng Liyuan, în timp ce președintele chinez, Xi Jinping, era antrenat înt-o discuție cu omologul său american Barack Obama, relatează The Straits Times.

O înregistrare video, difuzată de televiziunea de stat chineză CCTV de pe stadionul construit pentru Jocurile Olimpice din 2008, unde participanții la summit au fost invitați să admire focuri de artificii, îl arată pe președintele chinez adâncit într-o discuție cu Barack Obama, purtată prin intermediul unui translator.

Doamna Peng Liyuan stă așezată de partea stângă a soțul său, iar lângă ea se află liderul rus Vladimir Putin, care și-a anunțat în vară divorțul de soția sa Liudmila.

Potrivit înregistrării, Putin a scos de sub masă o pătură de culoare cafenie și a pus-o pe umerii Primei Doamne a Chinei, pe stadion fiind o temperatură scăzută, judecând după cum sunt îmbrăcați invitații. Ei au schimbat și câteva vorbe, dar nu se știe ce și-au spus.

Astfel, Vladimir Putin a încălcat regula nescrisă a diplomației ”de a nu atinge niciodată soțiile diplomaților”.

Situația este cu atât mai gravă, cu cât s-a întâmplat în China și a implicat o femeie chineză.

Populația chineză manifestă o sensibilitate extremă față de atingere.

Un chinez va evita întotdeauna să fie atins de o persoană necunoscută, mai ales de un străin. Unele agenții de turism își avertizează clienții înainte de a pleca în China că locuitorilor acestei țări nu le place contactul tactil, iar femeile chiar simt repulsie fizic față de orice semn de atenție tactil.

Putin a pus o pătură pe umerii Primei Doamne a Chinei, scandalizând chinezii