Christian Louboutin dă în judecată Yves Sain Laurent pentru că ar fi copiat talpa roşie la pantofi

Christian Louboutin dă în judecată Yves Sain Laurent pentru că ar fi copiat talpa roşie la pantofi
Christian Louboutin a intentat proces împotriva case de modă Yves Saint Laurent pe motiv că s-ar fi inspirat din modelele lui şi ar fi copiat talpa roşie la pantofi, despre care producătorul de lux spune că este...

Christian Louboutin a intentat proces împotriva case de modă Yves Saint Laurent pe motiv că s-ar fi inspirat din modelele lui şi ar fi copiat talpa roşie la pantofi, despre care producătorul de lux spune că este un element distinctiv al creaţiilor lui, relatează Daily Mail.

Casa franceză de modă, care este dată în judecată pentru 1 milion de dolari, a transmis că foloseşte talpă roşie la pantofi încă din anii ’70, cu mult înaintea lui Louboutin.

Potrivit rechizitoriului, YSL susţine că acest element de design există de secole.

„Tălpile roşii sunt un element ornamental de design foarte comun în rândul încălţămintelor, datând încă din timpul pantofilor roşii purtaţi de Regele Louis al XIV-lea în anii ’60, şi cei pe care Dorothy i-a purtat în “Vrăjitorul din Oz”, a replicat casa de modă.

YSL consideră plângerea lui Louboutin frauduloasă: “Ca un industriaş al pielii care şi-a devotat întreaga viaţă profesională creării încălţămintei de damă, domnul Louboutin ar fi trebui să ştie despre zecile de modele la care face referire declaraţia lui falsă”.

Christian Louboutin a lansat, luna trecută, o acţiune legală în încercarea de a opri YSL America de a vinde pantofi “virtual identici” în aceleaşi magazine în care el îşi comercializează pantofii, care sunt favoriţi în rândul celebrităţilor.

Louboutin susţine că este “primul designer care a creat ideea de talpă roşie la pantofii de femeie”, se mai arată în rechizitoriu.

Creatorul luxoşilor pantofi a dat de asemenea în judecată creatoarea braziliană Carmen Steffens, pentru acelaşi motiv. Într-un comunicat, pârâta a explicat că a folosit talpa roşie la pantofi încă din 1996, cu mult înainte ca Louboutin să-şi înregistreze acest element în America, în 2008.

Tags: