Cinci oameni au murit în Europa din cauza furtunii Ciara: Fenomenul extrem, tot mai aproape de România 

Cinci oameni au murit în Europa din cauza furtunii Ciara: Fenomenul extrem, tot mai aproape de România 
Foto: pixabay.com

Furtuna Ciara face ravagii în Europa și este tot mai aproape de România. Rafalele puternice de vânt au provocat haos în Ungaria, unde circulația trenurilor internaționale a fost grav afectată, a anunțat compania națională feroviară MAV, citată de Agerpres.

Astfel, sunt afectate serviciile Eurocity EC 172 şi EC 173 către Republica Cehă, şi Railjet EN 462 şi EN 463 către Austria, potrivit unui comunicat de presă al instituției, care actualizează permanent informațiile pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook.

Totodată, în estul țării, mai multe linii de înaltă tensiune s-au prăbușit peste șinele de cale ferată, ceea ce a dus la întârzierie ale mai multor curse.

Înainte de a ajunge în Ungaria, furtuna a măturat însă mare parte din Europa, iar cel puțin cinci persoane au murit din cauza intemperiilor.

În Polonia, o mama şi fiica ei și-au pierdut viața după ce un acoperiș a căzut peste ele. În Suedia, un bârbat a murit înecat după ce barca în care se afla s-a scufundat, iar în Slovenia și în Anglia, doi bărbați au fost zdrobiți de copaci care au căzut peste mașinile lor.

Prima dintre țările afectate de furtuna Ciara a fost Marea Britanie. Aici peste 100 de curse aeriene au fost anulate din cauza vântului care a avut o viteză de peste 110 km/h, potrivit theglobeandmail.com.

În Franța, meteorologii au anunțat rafale de 200 km/h în insula Corsica, luni după-amiază, iar în nordul țării un camion care circula pe autostradă a fost răsturnat de vântul puternic.

Și în Germania, vântul a suflat cu peste 160 km/h, ceea ce a dus la anularea a peste 130 de curse aeriene de pe Aeroportul din Frankfurt. Totodată, sute de trenuri au fost anulate.