Cinci persoane au fost evacuate dintr-un avion imobilizat la Boston, ca măsură de precauție împotriva Ebola

Cinci persoane au fost evacuate dintr-un avion imobilizat la Boston, ca măsură de precauție împotriva Ebola
Foto: abcnews.go.com

Un avion al companiei Emirates a fost imobilizat luni timp de mai multe ore după aterizarea la Boston (nord-estul Statelor Unite) şi cinci călători au fost transportaţi, ca măsură de precauţie, către spitale, au anunţat serviciile locale de sănătate, citate de AFP.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a serviciilor locale de sănătate, pasagerii care au fost transportaţi la spital s-au plâns de simptome asemănătoare celor ale febrei hemoragice Ebola.

„În cazul în care ceva va pune în pericol sănătatea publică, vom semnala autorităţile vizate”, a precizat ea.

Zborul Emirates 237 venea de la Dubai, potrivit postului local WCVB, şi bolnavii se întorceau din Arabia Saudită, potrivit aceleiaşi surse.

Niciuna dintre persoanele bolnave nu a călătorit în Africa de Vest, unde epidemia s-a soldat cu peste 4.000 de morţi, a afirmat pentru Boston Globe un purtător de cuvânt al Autorităţilor Aeroportuare din Massachusetts.

Tags:
Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației