Cine este Artiom Kazanţev, bărbatul care a deschis focul într-o școală din Rusia (video)

Cine este Artiom Kazanţev, bărbatul care a deschis focul într-o școală din Rusia (video)
Foto: captura video.

Atacul armat de la școala din Izhevsk, unde au fost ucise 13 persoane, inclusiv șapte copii, a fost organizat  de absolventul acesteia, Artem Kazantsev, informează uranews.

Autorul atacului  s-a sinucis

„Anchetatorii Comitetului de Investigații din Rusia au identificat persoana care a atacat școala din Izhevsk. Acesta este Artem Kazantsev, născut în 1988, originar din orașul Izhevsk, absolvent al acestei școli ”, precizează oamenii legii.

Atacatorul s-a sinucis. Artem Kazantsev s-a născut în 1988, în Izhevsk. Bărbatul este absolventul școlii pe care a atacat-o.

„În prezent, anchetatorii Comitetului de anchetă al Rusiei efectuează percheziții la domiciliul bărbatului, se analizează personalitatea atacatorului, anturajul și viziunile acestuia. Se presupune că bărbatul a aderat la grupurile neofasciste și a fost pasionat de ideologia nazistă ”, arata sursa citată.

Criminalul „purta un tricou negru cu simboluri naziste”.

Tot luni, un alt bărbat din Rusia l-a împușcat pe liderul comitetului local de recrutare militară dintr-un oraș siberian după ce i-a spus că va refuza să lupte în războiul din Ucraina. Incidentul a avut loc în orașul Ust-Ilimsk, un oraș cu aproximativ 85.000 de locuitori din regiunea Irkutsk din Siberia.

Urmăriți B1TV.ro și pe