Rusia: Un bărbat a împușcat un comandant care recruta locuitori pentru războiul din Ucraina

Rusia: Un bărbat a împușcat un comandant care recruta locuitori pentru războiul din Ucraina
Potrivit unui martor, bărbatul l-a împușcat pe comandantul militar după ce acesta a ținut un discurs de încurajare "stângaci" pentru ca bărbații să meargă să lupte în Ucraina, sursă foto: captură YT

Un bărbat din Rusia l-a împușcat pe liderul comitetului local de recrutare militară dintr-un oraș siberian după ce i-a spus că va refuza să lupte în războiul din Ucraina, potrivit The Guardian.

„Nimeni nu va pleca nicăieri”, a spus bărbatul cu câteva momente înainte de a deschide focul

Incidentul a avut loc în orașul Ust-Ilimsk, un oraș cu aproximativ 85.000 de locuitori din regiunea Irkutsk din Siberia.

Înregistrarea video a arătat cum bărbatul înarmat, îmbrăcat în haine de camuflaj, a tras în oficial de la mică distanță, în timp ce alți potențiali recruți pentru invazia rusă fugeau din încăpere. Rapoartele spun că au fost trase cel puțin trei focuri de armă.

Există informații contradictorii cu privire la faptul că comandantul, care conduce și comisia locală de recrutare, a murit. O înregistrare video a arătat cum acesta este scos din clădire și pus pe o targă. El nu se mișca în înregistrare.

Guvernatorul regiunii Irkutsk, Igor Kobzev, a scris pe aplicația de mesagerie Telegram că șeful biroului de recrutare se află la spital în stare critică și că trăgătorul reținut „va fi pedepsit în mod absolut”.

Potrivit unui martor, bărbatul l-a împușcat pe comandantul militar după ce acesta a ținut un discurs de încurajare „stângaci” pentru ca bărbații să meargă să lupte în Ucraina. „Nimeni nu va pleca nicăieri”, a spus bărbatul cu câteva momente înainte de a deschide focul, a declarat un martor pentru publicația Baikal People.

O jumătate de duzină de centre de recrutare au fost incendiate în ultima săptămână, iar poliția a efectuat sute de arestări în întreaga țară pentru a dispersa protestele locale declanșate de acest anunț.

Urmăriți B1TV.ro și pe