CNN și Time suspendă un jurnalist, după ce a admis că a plagiat

CNN și Time suspendă un jurnalist, după ce a admis că a plagiat
Revista Time și postul CNN l-au suspendat pe Fareed Zakaria, scriitor și gazdă TV, vineri, după ce acesta și-a cerut scuze pentru că a plagiat secțiuni ale articolului său despre controlul armelor, care urma să...

Revista Time și postul CNN l-au suspendat pe Fareed Zakaria, scriitor și gazdă TV, vineri, după ce acesta și-a cerut scuze pentru că a plagiat secțiuni ale articolului său despre controlul armelor, care urma să apară în ediția de pe 20 august al Time.

Unele pasaje din articolul “Cazul în favoarea controlului armelor” le urmează îndeaproape pe cele dintr-un articol mai lung despre arme, scris de istorica Jill Lepore, care au apărut pe 23 aprilie în The New Yorker, relatează New York Times.

Similaritățile dintre cele două texte au fost observate de situl web conservator NewsBusters, iar informația s-a răspândit  rapid pe Internet, după ce a apărut pe un blog de media.

Zakaria a dat vineri o declarație în care spune: “Reporterii au arătat că paragrafe din articolul meu din Time seamănă cu paragrafe din eseul lui Jill Lepore din ediția de pe 23 aprilie ale revistei The New Yorker. Au dreptate. Am făcut o greșeală gravă. Este o greșeală gravă și una care îmi aparține complet. Imi cer scuze fără rezervă ei, editorilor mei de la Time și cititorilor mei.”

Acesta este al doilea incident în mai puțin de două săptămâni în care un scriitor proeminent recunoaște o eroare etică. Săptămâna trecută, scriitorul în domeniul științei Jonah Leher a admis că a inventat citate din Bob Dylan pentru best-seller-ul său “Imagine: How Creativity Works” (Imaginează-ți: Cum funcționează creativitatea). Leher a fost nevoit să demisioneze de la The New Yorker și editura care i-a publicat cartea, Houghton Mifflin Harcourt, a spus că va retrage copiile tipărite ale cărții.

Ultima oră
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)