Coaliția condusă de SUA somează Rusia să înceteze imediat bombardamentele în afara zonelor ocupate ISIS

Coaliția condusă de SUA somează Rusia să înceteze imediat bombardamentele în afara zonelor ocupate ISIS
Foto: thedailybeast.com

Coaliția internațională condusă de SUA care efectuează raiduri în Siria contra Statului Islamic a cerut Rusiei se înceteze imediat bombardamentele în afara zonelor pe care le ocupă gruparea jihadistă, informează Mediafax.

„Cerem Federaţiei Ruse să înceteze imediat atacurile împotriva opoziţiei siriene şi a civililor şi să îşi concentreze eforturile pe bombardarea reţelei teroriste Stat Islamic. Exprimăm o preocupare profundă privind consolidarea forţelor militare ruse în Siria şi mai ales referitor la raidurile aeriene ruse efectuate în oraşele Hama, Homs şi Idlib, care s-au soldat cu victime civile şi nu au vizat poziţiile teroriştilor grupului Stat Islamic”, a transmis coaliția, din care mai fac parte principalele puteri europene, ţări arabe şi Turcia.

Somația a fost adresată în contextul în care Rusia a fost acuzată de mai mulți oficiali occidentali și de presă că a atacat poziții ale rebelilor sirieni, în loc să le țintească pe cele ale ISIS. Moscova a respins acuzațiile și a cerut, în schimb, dovezi concrete din partea celor care le susțin.