Coasta de Fildeş: Atac al elicopterelor ONU asupra palatului prezidenţial

Coasta de Fildeş: Atac al elicopterelor ONU asupra palatului prezidenţial
Elicopterele Naţiunilor Unite în Coasta de Fildeş (Onuci) au deschis luni focul asupra palatului prezidenţial din Abidjan, locuinţa liderului Laurent Gbagbo, care a pierdut alegerile, însă a refuzat sa predea...

Elicopterele Naţiunilor Unite în Coasta de Fildeş (Onuci) au deschis luni focul asupra palatului prezidenţial din Abidjan, locuinţa liderului Laurent Gbagbo, care a pierdut alegerile, însă a refuzat sa predea puterea, informează AFP.

„Elicoptere ale Onuci au tras asupra taberelor militare din Agban şi Akouedo, precum şi asupra palatului prezidenţial şi a reşedintei prezidenţiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Hamadoun Toure.

„Am lucrat împreună cu forţa franceză Licorne, în conformitate cu mandatul nostru şi cu rezoluţia 1975” a ONU, a precizat oficialul.

Patru elicoptere Licorne lansat focul un atac  asupra taberei jandarmeriei din Agban, bastion al forţelor pro-Gbagbo. Un consilier al acestui regim a denunţat atacurile drept „acte ilegale” şi o „tentativa de asasinat”.