Coca-Cola pregătește concedieri la nivel mondial. Peste 2.000 de angajați vor fi disponibilizați

Coca-Cola pregătește concedieri la nivel mondial. Peste 2.000 de angajați vor fi disponibilizați
foto: cronicaromana.net

Compania americanăCoca-Cola a anunțat vineri, 18 decembrie, căva desfiinţa peste 2.000 de locuri de muncă, în condiţiile în care pandemia de coronavirus obligă cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume să accelereze programul de restructurare.

În total, 2.200 de posturi vor fi desființate, dintre care 1.200 în Statele Unite ale Americii (nr. SUA),informează Reuters.

Aproximativ 500 de locuri de muncă vor fi desfiinţate la Atlanta, unde se află sediul central al Coca-Cola.

Coca-Cola nu va oferi detalii despre ritmul concedierilor

În urmă cu patru luni, compania a anunţat că oferă pachete de plecări voluntare pentru 4.000 de angajaţi din Statele Unite, Canada şi Porto Rico, cu scopul de a-şi reduce forţa de muncă în contextul impactului crizei sanitare asupra vânzărilor sale.

Joi, conducerea Coca-Cola a anunţat că nu va dezvălui numărul angajaţilor care au acceptat pachetul. De asemenea, compania nu va oferi detalii referitoare la ritmul concedierilor.

Noile măsuri de reducere a numărului de angajaţi survin în timp ce milioane de americani trăiesc dinajutoarele de şomaj acordate pe fondul unui al doilea val de infecţii cu noul coronavirus care afectează activităţile companiilor.

”Pandemia nu este cauza acestor schimbări, dar a fost un catalizator pentru accelerarea măsurilor”, se aratăîntr-un comunicat transmis vineri deCoca-Cola.

La sfârşitul anului trecut, Coca-Cola avea peste 86.000 de angajaţi, dintre care 10.000 în Statele Unite.

Coca-Cola a cheltuit 8 mil. euro, pentru a influența medici și oameni de știință și pentru a deturna atenţia de la efectele nocive ale băuturilor

Compania americană Coca-Cola a cheltuit peste 8 mil. euro în Franţa pentru a influenţa medici şi oameni de ştiinţă din domeniul sănătăţii, conform unei anchete publicate de cotidianul Le Monde.

Conform cotidianului, obiectivul Coca-Cola este de a deturna atenţia publică de la efectele nocive pe care sucurile şi alte băuturi îndulcite le au asupra sănătăţii.

”Dieteticieni, nutriţionişti sau specialişti în medicină sportivă: cea mai mare parte a celor 18 persoane numite (care au colaborat cu Coca-Cola n.r.) sunt profesionişti din domeniul sănătăţii”, scrie Le Monde.

Finanţările din partea companiei care produce băuturile răcoritoare Sprite, Fanta sau Minute Maid, vizează ”să facă uitate riscurile legate de aceste băuturi îndulcite, scoţând în evidenţă rolul lipsei activităţilor sportive în ceea ce priveşte obezitatea”.

Ultima oră
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!
18:31 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, o instituție normală în contextul politic românesc, în care angajaților le era frică să vorbească. Controalele direcționate politic, cea mai mare presiune pe care o aveau (VIDEO)
18:07 - Alfred Simonis (PSD): Este exclus să votăm guvernul Cioloș, la ce nume au apărut
17:44 - Dacian Cioloș: Cred că și pentru PSD putem fi o soluție pentru a depăși lunile următoare / Nu știu care au fost motivele reale pentru care m-a desemnat Klaus Iohannis