Un politician rus a izbucnit în lacrimi la televizor când a vorbit despre scufundarea crucișătorului Moskva

Un politician rus a izbucnit în lacrimi la televizor când a vorbit despre scufundarea crucișătorului Moskva
Un politician rus a izbucnit în lacrimi la televizor când a vorbit despre scufundarea crucișătorului Moskva. Sursa: Twitter/@KevinRothrock

Vladimir Bortko, un cunoscut politician și regizor rus, a izbucnit în lacrimi în timpul unei emisiuni televizate, când a abordat subiectul scufundării navei amiral a Flotei sale în Marea Neagră. Politicanul în vârstă de 75 de ani pare că a abandonat poziția oficială a Rusiei care pune scufundarea pe seama unei furtuni.

Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că nava era remorcată când a intrat într-o furtună și, din cauza carenei afectată de incendiu, s-a scufundat.

A izbucnit în plând vorbind despre crucișătorul Moskva

Vladimir Bortko a caracterizat scufundarea navei amiral drept un „casus belli real” și este de părere că Ucraina ar trebui să fie bombardată și mai mult, potrivit gândul.ro.

„În timp ce era remorcată spre portul de destinație, nava și-a pierdut echilibrul din cauza avariilor suferite în carenă, când focul a izbucnit după explozia muniției. Având în vedere că marea era agitată, nava s-a scufundat”, a fost varianta transmisă de Moscova, în legătură cu scufundarea navei.

Variantele Ucrainei și Rusiei privind scufundarea navei

Ucraina susține că a lovit crucișătorul Moscova cu două rachete Neptun. Rusia, de celalaltă parte, a transmis că nava a fost avariată grav când a explodat muniția de la bord. Explozia a fost pusă pe seama unui incendiu.

„Asta este nava amiral a flotei Rusiei de la Marea Neagră și a cam îmbătrânit, dar este un simbol al puterii navale rusești în Marea Neagră”, declarase prof. Michael Petersen, directorul Institutului de studii maritime privind Rusia din cadrul Colegiului de Război Naval al Statelor Unite

Urmăriți B1TV.ro și pe