Comandant din cadrul NATO: Forțele armate ale Alianței sunt ca un cuțit al cărui tăiș îl vom ascuți

Comandant din cadrul NATO: Forțele armate ale Alianței sunt ca un cuțit al cărui tăiș îl vom ascuți
Foto: army.mil

Comandantul Corpului XVIII Aeropurtat al NATO, generalul-locotenent Stephen J. Townsend, a declarat că forțele armate al NATO sunt ca un cuțit al cărui tăiș va fi ascuțit prin exerciții comune de pregătire, potrivit Agerpres.

Sunt două scopuri ale acestui exercițiu. Primul scop este de a ne îmbunătăți pregătirea, de a ne ascuți cuțitele. Forțele armate ale NATO sunt ca un cuțit și vom ascuți tăișul acelui cuțit. Al doilea obiectiv este de a demonstra capabilitățile pe care le avem, vom demonstra capabilitățile din două puncte de vedere, din punct de vedere al NATO, al aliaților și prietenilor noștri din Europa și, de asemenea, ne vom demonstra capabilitățile pentru potențialii noștri adversari, indiferent cine sunt ei„, a spus Stephen J. Townsend.

Generalul locotenent a participat la exercițiul militar multinațional Swift Response 15, desfășurat la Poligonul Smârdan din județul Galați, unde partcipă . Acesta s-a numărat printre cei 230 de parașutiști din Italia, Spania și din SUA care au executat în Poligonul Smârdan.

Generalul american a afirmat că România s-a dovedit a fi întotdeauna un partener de încredere al NATO.
 
România s-a dovedit întotdeauna capabilă de a participa la exercițiile făcute de NATO și s-a dovedit a fi un partener de încredere și am luptat alături de soldații români în războiul din Afganistan începând din 2001. Întotdeauna România s-a dovedit a fi un partener puternic în relația cu NATO și SUA„, a afirmat Townsend.