Comisarul european pentru afaceri umanitare va merge în cele trei țări din vestul Africii afectate de Ebola

Comisarul european pentru afaceri umanitare va merge în cele trei țări din vestul Africii afectate de Ebola
Foto: cyprus-mail.com

Noul comisar european pentru afaceri umanitare, cipriotul Christos Stylianides, va merge la jumătatea lunii noiembrie în cele trei țări din vestul Africii afectate de Ebola, Sierra Leone, Liberia și Guineea, informează AFP.

Christos Stylianides, care este și coordonator al Uniunii Europene privind Ebola, va fi însoțit de omologul său de la Sănătate, lituanianul Vytenis Andriukaitis.

Stylianides s-a angajat să se deplaseze rapid în țările afectate pentru a evalua acolo cerințele și a sublinia mesajul că Africa nu trebuie să fie izolată din cauza epidemiei.

”Vreau ca ei să se informeze la fața locului și să acționeze la fața locului”, a afirmat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Deplasarea noul comisar european pentru afaceri umanitare în țările afecatate de ebola vine în contextul în care Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că mobilizarea internațională împotriva epidemiei rămâne insuficientă.

Tags:
Ultima oră
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)