Comisia Electorală Centrală din Rusia va trimite observatori pentru scrutinul parlamentar din Republica Moldova

Comisia Electorală Centrală din Rusia va trimite observatori pentru scrutinul parlamentar din Republica Moldova
Foto: itar-tass.com

Comisia Electorală Centrală din Rusia va trimite observatori la scrutinul parlamentar programat pe 30 noiembrie în Republica Moldova, anunţă preşedintele instituţiei, Vladimir Ciurov, citat de ITAR-TASS.

„O delegaţie de observatori condusă de un membru al Comisiei, Evgheni Koliuşin, va merge în Republica Moldova”, a declarat Ciurov.

Opoziţia din Republica Moldova a cerut în octombrie suplimentarea numărului secţiilor de votare în Rusia, unde sunt numeroşi imigranţi moldoveni.

„Autorităţile moldovene îi împiedică intenţionat pe alegătorii din Rusia să voteze. Vom insista, pe toate căile legale, inclusiv prin acţiuni de protest. Vom atrage atenţia comunităţii internaţionale asupra acestei probleme”, a declarat Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Republica Moldova a dispus crearea a doar trei secţii de votare la Moscova, unde se estimează că ar locui circa 500.000 de cetăţeni moldoveni, a spus Dodon.

Ultima oră
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL