Comisia Europeană, în continuare "foarte preocupată" de atacurile la democrație din România. Se cer acțiuni concrete

Comisia Europeană, în continuare "foarte preocupată" de atacurile la democrație din România. Se cer acțiuni concrete
Comisia Europeană și-a exprimat, prin intermediul comisarului european pe Justiție Viviane Reding, preocuparea pentru atacurile la democrație care încă au loc în România, menționând că aşteaptă de la...

Comisia Europeană și-a exprimat, prin intermediul comisarului european pe Justiție Viviane Reding, preocuparea pentru atacurile la democrație care încă au loc în România, menționând că aşteaptă de la premierul Victor Ponta fapte concrete, relatează Mediafax.

„Suntem, în continuare, extrem de preocupaţi de situaţia democraţiei în România”, a declarat Reding într-o conferinţă de presă la finalul unei reuniuni a Comisiei.

„Preşedintele Barroso şi-a exprimat preocuparea într-o declaraţie foarte puternică şi a prezentat 11 cerinţe”, a amintit Reding, după care a adăugat că „nu s-a întâmplat nimic nou de atunci” și că mai importante sun ”faptele, nu promisiunile, legile, nu scrisorile.”

Vezi AICI lista transmisă de Jose Manuel Barroso lui Victor Ponta

Declarațiile comisarului european vin după lungi discuții pe tema cerințelor Comisiei Europene pentru România, acestea vizând în special respectarea statului de drept și a principiilor democratice. Primul ministrul Victor Ponta și-a luat anagajamentul, printr-o scrisoare, că va respecta solicitărilor Comisiei.

Totodată, Ponta a anunţat miercuri că i-a transmis preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, încă o scrisoare în care prezintă ultimele evenimente legate de referendum, precum şi faptul că deciziile Curţii Constituţionale nu sunt respectate de membrii PDL, anume tocmai de către cei care reclamau încălcarea legii, scrie Mediafax.