Comisia Europeană lansează trei proceduri de infringement împotriva României

Comisia Europeană lansează trei proceduri de infringement împotriva României

CE a lansat, joi, trei proceduri de infringement împotriva României pentru netranspunerea legislaţiei UE privind siguranţa căilor ferate şi a reglementărilor pentru administratorii de fonduri de investiţii şi pentru tratamentul discriminatoriu în privinţa impozitării entităţilor juridice străine.

Comisia Europeană a cerut României să-şi pună toate normele naţionale în conformitate cu Directiva 2004/49/CE privind siguranţa căilor ferate, cererea vizând independenţa autorităţii de siguranţă şi a organismului de investigare.

Legislaţia ar fi trebuit să fie în vigoare încă din aprilie 2006.

În februarie 2013, Comisia a declanşat o acţiune în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor împotriva României în legătură cu această chestiune, iar joi CE a decis trimiterea unui infringement (aviz motivat – a doua etapă a acţiunii UE în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor).

Comisia precizează că România are la dispoziţie două luni pentru a răspunde. „Dacă România nu reacţionează în mod satisfăcător, Comisia poate sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în privinţa acestei chestiuni”, se mai arată în comunicat.

Tags:
Ultima oră