Comisia Europeană, mesaj TRANȘANT pentru Liviu Dragnea: Toate ambsadele statelor UE în Israel sunt la Tel Aviv

Comisia Europeană, mesaj TRANȘANT pentru Liviu Dragnea: Toate ambsadele statelor UE în Israel sunt la Tel Aviv

Scandalul dintre Guvernul Dăncilă și Klaus Iohannis pe tema mutării Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim a ajuns la Bruxelles. Comisia Europeană a avut, vineri, o primă reacție în acest război declanșat între Palatul victoria și Palatul Cotroceni.

„Poziția Uniunii Europene este binecunoscută și clară. În timp ce în presă au apărut informații care indică o astfel de mutare, notăm in același timp declarația președintelui României de astăzi, ce confirmă faptul că poziția României rămâne neschimbată. Uniunea Europeană sprijină cu fermitate soluţia celor două state, soluție care ar trebui găsită prin discuții directe între părți, cu Ierusalimul ca viitoare capitală a ambelor state. În conformitate cu rezoluția Consiliului de Securitate al ONU (478), delegația Uniunii Europene și toate ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene se află în Tel Aviv”, a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit Hotnews.

Viorica Dăncilă a anunțat vineri că în urma controverselor legate de mutatea Ambasadei României în Israel la Ierusalim, că există un memorandum în acest sens și că acesta va fi discutat cu toate instituțiile, inclusiv cu președintele Klaus Iohannis. (Detalii AICI)

Pe de altă partea, președintele Iohannis a declarat că nu a fost consultat în această privință și îndeamnă la „discernământ”. (Detalii AICI)

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)